ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Δείτε την γκάμα των προϊόντων του κτήματος!


Στον αμπελώνα ΚΤΗΜΑ ΜΥΘΙΚΟ ΒΟΥΝΟ, που βρίσκεται στο γραφικό Λιτόχωρο καλλιεργούμε ελληνικές ποικιλίες κρασιών, όπως είναι η Μαλαγουζιά, το Ασύρτικο, το Ξινόμαυρο, το Αγιοργείτικο, η Φτελιά, καθώς και διεθνείς όπως το Chardonnay, το Syrah, το Cabarnet, το Sauvignon και το Merlot. Όλα μας τα κρασιά διατηρούν σε υψηλό επίπεδο τη σχέση ποιότητας και τιμής, ενώ οι γεύσεις και τα αρώματα τους, θα σας μείνουν πραγματικά αξέχαστα.

ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ MERLOT - SYRAH

Στρεμματική απόδοση 300 κιλά. Μύτη έντονα εξελισσόμενη με αρώματα τριμμένου πιπεριού, αποξηραμένου δαμάσκηνου, ώριμης τομάτας, συνοδευόμενες από διακριτικές νότες βανίλιας. Στόμα γεμάτο που καταλήγει σε μια εκρηκτική μακριά επίγευση. Πίνεται στους 18 °C

ΛΕΥΚΟΣ ΞΗΡΟΣ ΜΑΛΑΣΟΥΖΙΑ - ΑΣΥΡΤΙΚΟ

Στρεμματική απόδοση 500 κιλά. Μύτη έντονα εξελισσόμενη με αρώματα ροδάκινου, γλυκού τριαντάφυλλου, γιασεμιού και ελαφριές νότες μεταλλικότητας. Στόμα λιπαρό, με τραγανή οξύτητα που καταλήγει σε μια εκρηκτική φρουτώδη επίγευση. Πίνεται στους 10-12 °C.

Αγιωργίτικο, Ξινόμαυρο, 2014, Πιερία. Παραμένει σε βαρέλι 12 μήνες.

 

Οι δύο ευγενικές ερυθρές ποικιλίες αποτελούν το χαρμάνι του “Πάνθεον” της οικογένειας Γραμματόση. Βαθύ, αδιαφανές πορφυρό χρώμα με ιώδεις ανταύγειες και πολύπλοκα αρώματα βύσσινου, δαμάσκηνου, βατόμουρου, κερασιού, βανίλιας, κέδρου, πιπεριού, κανέλας και μωβ λουλουδιών. Εντυπωσιακό στόμα, με τονισμένες ταννίνες, πλούσιο σώμα και εξαιρετική επίγευση.

Σερβίρεται στους 16-18°C και συνοδεύει, ιδανικά, παλαιωμένα αλλαντικά και τυριά, κυνήγι, λευκά και κόκκινα κρέατα στα κάρβουνα ή στο φούρνο.